1-Programın Amacı Nedir?
Merkezi ve periferik sinir sistemi bozukluklarıyla seyreden hastalıkları teşhis etmekte yararlanılan elektroensefalografi (EEG), elektromiyografi (EMG), uyarılmış potansiyeller (UP) ile uyku ve polisomnografi (PSG) gibi elektronörofizyolojik yöntemleri kullanarak hastadan fizyolojik kayıt alabilen, intraoperatif nöromonitorizasyon (İON) sağlayabilen, yaptığı uygulamalara yönelik hasta kayıtlarını tutabilen, sorumluluğu altında bulunan cihazların gerekli zamanlarda kontrolünü, bakım, onarım ve kalibrasyonunu takip edebilen uzman hekimlerin denetiminde çalışabilecek meslek yüksekokulu düzeyinde eğitim gören elektronörofizyoloji teknikerlerinin yetiştirilmesidir.
2- Elektronörofizyoloji Programı için açılan kontenjan sayısı kaçtır?
Elektronörofizyoloji programına her yıl kontenjana göre 52 öğrenci alınması planlanmaktadır.
3- Elektronörofizyoloji Programının 2022 YKS Yerleştirme sonucuna göre Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Taban Puanı kaçtır?
Elektronörofizyoloji Programı 2022-YKS Yerleştirme sonucuna göre Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Taban Puanı 302,29216 ‘dır.
4- Elektronörofizyoloji Programı için okuldaki mevcut laboratuvar imkânları ve kapasiteleri nelerdir?
Programımızda öğrenim gören öğrenciler, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde bulunan nöroloji polikliniği, nöroloji polikliniği EMG, yan dal çocuk sağlığı ve hastalıkları polikliniği EEG laboratuvarlarında uygulama yapabilmektedir.
5- Elektronörofizyoloji Programı’ndan mezun olanlar hangi unvanı alırlar?
Programımızda öğrenim gören öğrenciler, mezun olduktan sonra “Elektronörofizyoloji Teknikeri” unvanı alırlar.
6- Elektronörofizyoloji Programından mezun olmak için gerekli koşullar nelerdir?
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtilen süreler içerisinde mezuniyet için gerekli tüm dersleri almak, aldığı derslerden başarılı olmak ve 120 AKTS’yi tamamlamak, 1.yıl bahar yarıyılı sonunda 30 iş günü yaz stajını yapması gerekmektedir. Derslere devamlılık zorunlu olup, teorik derslerin %70’ine, uygulamalı derslerin %80’ine devam şarttı aranır.
7- Elektronörofizyoloji Programından mezun olmak için gerekli yaz stajı nerelerde yapılabilmektedir?
Programımızda öğrenim gören öğrenciler, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi başta olmak üzere devlet hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri ve özel hastanelerde yaz stajı uygulamasını yapılabilecektir.
8- Elektronörofizyoloji Programı mezunları nerelerde çalışabilmektedir?
Elektronörofizyoloji Programımızdan mezun olan öğrenciler, Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel yataklı/yataksız tedavi kurumlarının elektromiyografi (EMG), elektroensefalografi (EEG), uyarılmış potansiyel, intraoperatif monitorizasyon ve uyku ünitesi bölümlerinde çalışabilmektedirler.
9- Elektronörofizyoloji programından hangi bölümlere dikey geçiş yapılabilmektedir?
2021 DGS Başvuru Klavuzu’na göre; Elektronörofizyoloji Programı’ndan mezun olan öğrenciler Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümlerine geçiş yapabilmektedirler.
Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2023