Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı Öğrencilerine İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Düzenlendi..

Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde yer alan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik hem laboratuvar hem de arazi koşullarında çalışma esnasında uyulması gereken Temel İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili kurallar üzerine 18.11.2022 tarihinde saat 16:00’da İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi düzenlendi. Eğitim Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim elemanı ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Öğr. Gör. Dr. Murat Baraz tarafından gerçekleştirildi. Eğitimde açık ve kapalı alanlarda risk ve tehlike faktörlerine, olası iş kazalarından kaçınma yollarına, alınması gereken önlemlere, toksik kimyasalların ve tozların insan bünyesinde oluşturduğu hasara, çalışma koşullarında kullanılan alet ve makinelerin ergonomisine yer verildi. Eğitim kapsamında Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencilerinin hem uygulama derslerinde hem de yaz stajında karşılaşabilecekleri olası risk faktörleri konusunda da bilgilendirme yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2022