YENİ KAYIT YAPACAK TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE !!! (TÜM GÜZ DÖNEMİ DERSLERİ)

2021 YKS İLE MESLEK YÜKSEKOKULUMUZA YERLEŞEN 1. SINIF ÖĞRENCİLERİ; DUYURULARDA DA BELİRTİLDİĞİ GİBİ E-DEVLETTEN VEYA YÜZYÜZE KAYIT YAPARAK YÜKSEKOKULUMUZA İLK KAYIT İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİLER… YENİ YERLEŞEN BU ÖĞRENCİLERİMİZ İLK KAYITLARINI GERÇEKLEŞTİRDİKTEN SONRA 11-15 EYLÜL 2021 TARİHLERİ ARASINDA E-KAMPÜS SİSTEMİMİZE GİREREK DERS KAYDI İŞLEMLERİNİ YAPMAK ZORUNDADIR… (DERS KAYDINI YAPMADAN ÖNCE, İKİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ VE BİR PROGRAMA KAYITLI OLUP İKİNCİ ÜNİVERSİTE OLARAK ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLER KENDİLERİNE YANSIYAN HARCI ÖDEMEK ZORUNDADIR.) LÜTFEN ÖĞRENCİ NUMARASI VE ŞİFREYİ ÖĞRENMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ AÇIN:

2021 YKS ile Üniversitemize Yerleşen Adayların Ders Kayıtları ile Katkı Payı/Öğrenim Ücretleri

MESLEK YÜKSEKOKULUMUZA YENİ KAYIT OLAN ÖZELLİKLE 1. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA BELİRTİLEN HUSUSLARA DİKKAT ETMELİDİR:

• İnternet Sitemizin (afsu.edu.tr) Ana Sayfasında (sol üst kısımda) belirtilen Akademik Takvim (2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı) mutlaka dikkatle incelenmelidir. Ancak yeni kayıt olan 1. sınıf öğrencilerimizin harç yatırma ve ders kayıt tarihleri farklıdır: (11-15 Eylül 2021—Harç Yatırma ve Ders Kaydı;      13-16 Eylül 2021—-Ders Ekle-Bırak;         20 Eylül 2021—–Başlangıç…)
  • DERS KAYDINI YAPMADAN ÖNCE; İKİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİMİZ, BİR PROGRAMA KAYITLI OLUP İKİNCİ ÜNİVERSİTE OLARAK ÜNİVERSİTEMİZDE DERS KAYDI YAPACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZ KENDİLERİNE YANSIYAN HARCI ÖDEMEK ZORUNDADIR. ÖDEMELER VAKIFLAR BANKASINA “ÖĞRENCİ NO” İLE YAPILACAKTIR.
  • Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğimizin 9. Maddesine göre; Ders kaydından birinci derecede öğrenci sorumludur. (Ders seçimi sırasında “Danışman” olarak görevlendirilen Öğretim Elemanına danışılabilir. Seçilen dersler danışman onayından geçecektir. Ancak yeni kayıt yaptıran 1. Sınıf Öğrencilerimiz sadece 1. yarıyıl derslerini seçeceklerdir.)(Ders Seçimleri ve Kaydı; https://kampus.afsu.edu.tr adresinden Kullanıcı Adı(Öğrenci No) ve Şifre (Yeni Kayıt Olanlarda: TC’nin ilk 10 Hanesi-Daha sonra isteğe bağlı değiştirilebilir) ile giriş yapılarak gerçekleştirilmelidir. Dersleri seçtikten sonra “kaydet-onayla” buton/butonlarına mutlaka basılmalıdır.)
  • Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğimize göre; öğrenci aldığı derslerin herhangi birinden DC, DD, FD, FF, YZ veya DZ notlarından birini almışsa dersi/dersleri ilk verildiği yarıyılda tekrar almak zorundadır… Bu dersler E-Kampüs sisteminde “koyu kırmızı” olarak belirtilir. Ancak alınan DC notunun bulunduğu dönem içindeki ANO değeri 2.25 ve üzerinde ise bu ders başarılmış sayılır. Bu durumda DC notu detaylı transkriptte koyu siyah, yarıyıl transkriptinde DC+ olarak gözükür.
  • Ön lisans programlarımız toplam 4 yarıyıldan oluşmaktadır. Her yarıyılda mutlaka 30 AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) kadar ders başarılmış olmalıdır. Böylece 4. Yarıyılın sonunda toplam 120 AKTS’lik ders başarılarak mezun durumuna gelinebilir.
  • Öğrencilerimizin ders intibakı ve muafiyet başvuruları her yarıyılın ilk iki haftası içinde yapılır. (Yüksekokulumuzun “Formlar” kısmında bulunan “Ders Muafiyeti Başvuru Formu” doldurulmalı ve onaylı transkript ile alınan derslerin içerikleri de eklenerek teslim edilmelidir.) Başka üniversiteden alınan ve uyuşan derslerin saydırılması için bu yol izlenmelidir. DANIŞMAN BİLGİLERİ VE E-POSTALARI AŞAĞIDA MEVCUTTUR:
  • Tüm Danışmanlar ve Mailleri (Yeni)

NOT: Meslek Yüksekokulumuzda 2021-2022 Güz Döneminde verilecek dersler aşağıdadır. 1. Sınıf öğrencilerimiz ders seçimlerini yaparken bu tabloya bakacaktır. 1. Sınıf öğrencilerimiz, 1. SINIF-GÜZ YARIYILI (1. YARIYIL= 30 AKTS) derslerini seçilmelidir.

Bu tabloda; 2018 ve sonrasında giriş yapan öğrencilerimizin müfredatları bulunmaktadır. 2018 öncesi farklı olabilir… Danışmanlara sorulabilir.

2021-Güz-Müfredatları (Yeni Bölümler Dahil)

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2021